Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون دانشگاه آزاد اسلامی رشت گفت: «طرح‌های پایلوت «استخراج کافئین از ضایعات چای» و «تصفیه داروهای ضد‌سرطان» به‌منظور جذب سرمایه‌گذار، «دستگاه ونتیلاتور» برای تولید انبوه و بذر بادام زمینی و لوبیای محلی در راستای تجاری‌سازی آماده هستند.

علیرضا صیداوی  معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در تشریح تازه‌ترین دستاوردها، برنامه‌ها و اقدامات پژوهشی این دانشگاه اظهار کرد: این واحد دانشگاهی یکی از واحدهای جامع دانشگاه آزاد اسلامی بوده که تاکنون فعالیت‌های ارزنده و مؤثری در حوزه پژوهش و فناوری انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حل بخشی از مشکلات جامعه با برنامه‌ریزی

وی افزود: در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت سعی می‌شود با برنامه‌ريزی و تعيين خط‌مشی فعاليت‌های پژوهشی كاربردی، بخشی از مشکلات جامعه مورد توجه قرار گیرد و در قالب پروژه‌های تحقیقاتی کاربردی، راه‌های حل این مشکلات هم مشخص شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت گفت: تشويق، تسهيل و توسعه روابط پژوهشی دانشگاه با مراكز صنعتی، اجرايی و تحقيقاتی در قالب تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهای طرح‌های برون‌دانشگاهی از اهداف عمده این واحد بزرگ دانشگاهی است.

این استاد دانشگاه بیان کرد: برنامه‌ريزی و هماهنگی برای انجام فعاليت‌های تحقيقاتی مربوط به برنامه‌ريزی تخصصی مراكز توليدی، خدماتی و تخصصی دولتی و خصوصی و گسترش فعاليت‌های اجرايی مربوط با استفاده از امكانات و نيروهای تخصصی موجود در دانشگاه نیز جزء اهداف این معاونت است.

این مقام مسئول در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت خاطرنشان کرد: ایجاد هماهنگی در زمینه فعاليت دانشكده‌ها، اعضای هيئت علمی و دانشجويان به‌منظور ایجاد رابطه با پژوهش‌های كاربردی مورد نظر و نظارت بر اجرای قراردادهای منعقده ازجمله مواردی است که سبب توسعه کیفی فعالیت‌های دانشگاه می‌شود.

حضور استادان در صنعت با برگزاری جلسات هم‌اندیشی

صیداوی گفت: معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در نظر دارد با ایجاد و حفظ ارتباط دانشگاه و صنایع کشور از طریق جلسات معرفی و آشنایی و انتقال نیازهای بخش صنعت کشور به استادان و دانشگاهیان، زمینه‌ساز نقش‌آفرینی در توسعه میهن اسلامی باشد.

وی درباره اقدامات معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت اظهار کرد: ارسال لیست نیازهای تحقیقاتی صنایع به دانشکده‌ها، ارائه مشاوره در زمینه چگونگی مشارکت با صنعت و کسب حمایت مالی به استادان و دانشجویان با برگزاری کارگاه‌های کارآفرینی و دانش‌افزایی هدفمند، تلاش در راستای گسترش فرهنگ تحقیقات کاربردی و مشتری‌مداری و نظارت بر انجام دقیق و به‌موقع قراردادها طبق شرح خدمات و کنترل پیشرفت طرح‌ها بخشی از این اقدامات است.

این مسئول تلاش در راستای جلب حمایت صنایع از پایان‌نامه‌های دانشجویی و هدایت تفکرات دانشجویان به سوی تحقیقات مشتری‌محوری بر مبنای سامانه پایش (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای)، عقد قرارداد با صنایع متقاضی دریافت خدمات علمی و پژوهشی از دانشگاه و برگزاری سمینارها و کنفرانس‌های علمی حسب درخواست گروه‌های آموزشی برای بررسی و ارائه راهکارهای چالش‌های فراروی صنعت و خدمات را بخش دیگری از  اقدامات معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت دانست.

 معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی رشت ادامه داد: همکاری در اجرای دوره‌های کوتاه مدت پژوهشی برای مؤسسات غیر دانشگاهی، تأمین بانک اطلاعاتی غنی و به‌روز برای محققان، تأمین امکانات و خدمات آزمایشگاهی متنوع، حمایت از استفاده اعضای هیئت علمی از فرصت‌های مطالعاتی داخل و خارج برای رفع نیازها و مشکلات پژوهشی داخل و خارج کشور، حمایت از انتشار نتایج تحقیقات محققان، در اختیار قرار دادن حمایت‌های مالی ویژه در قالب گرنت پژوهشی به سرآمدان پژوهشی دانشگاه و نظایر آن همگی از تلاش‌های واحد رشت برای ایفای صحیح وظایف پژوهشی است.

جذب سرمایه‌گذار برای طرح‌های دانش‌‌بنیان 

وی درباره دستاوردهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت به آنا گفت: طرح پایلوت استخراج کافئین از ضایعات چای و طرح پایلوت تصفیه داروهای ضد‌سرطان ازجمله طرح‌های انجام شده در مرکز رشد واحدهای فناور واحد رشت بوده که آماده جذب سرمایه‌گذار بیرون از دانشگاه است.

صیداوی افزود: شرکت دانش‌بنیان الکترومکانیک کاسپین مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت یک دستگاه ونتیلاتور پرتابل با هزینه کم برای استفاده در اورژانس، منازل و... طراحی و نمونه‌سازی کرده که آماده سرمایه‌گذاری برای تولید انبوه است.

این مسئول بیان کرد که بذر اصلاح شده بادام زمینی و لوبیای محلی ازجمله محصولات دیگر هسته‌های فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت بوده که آماده تجاری‌سازی است.

نشر 6 مجله علمی پژوهشی

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت درباره مجلات پژوهشی و تحقیقات علمی و طرح‌های درون و برون دانشگاهی گفت: واحد رشت با هدف نشر دستاوردهای پژوهشی جدید، 6 عنوان نشریه در حوزه‌های مختلف  موضوعی منتشر می‌کند که چهار عنوان آن به زبان انگلیسی به همراه چکیده‌های فارسی و دو عنوان به زبان فارسی همراه با چکیده انگلیسی است که دسترسی به مقالات همه این نشریات به‌صورت رایگان است.

صیداوی اظهار کرد: این نشریات در پایگاه‌های مختلف مانند ISC, CABI, DOAJ, Google Scholar… نمایه شده‌اند که در بین آنها یک نشریه (Iranian Journal of Applied Animal Science (IJAS)) علاوه بر این پایگاه‌ها در ISIو Scopus  نیز نمایه شده است.

وی بیان کرد: این نشریات عبارتند از Iranian Journal of Applied Animal Science (IJAS) که از سال 1390 در زمینه علوم دامی به زبان انگلیسی به صورت فصلنامه شروع به فعالیت کرده است، این نشریه در سال 1392موفق به کسب رتبه علمی پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شده و در پایگاه‌های ISC, ISI, Scopus, CABI, DOAJ, Google Scholar… نیز نمایه شده‌ و در آخرین ارزیابی نشریات دانشگاه آزاد اسلامی در شهریور 98  رتبه A+ را کسب کرد.

این استاد دانشگاه درباره نشریه‌های دیگر افزود: International Journal of Agricultural Management and Development (IJAMAD) این نشریه نیز به‌صورت فصلنامه به زبان انگلیسی در زمینه مدیریت و توسعه کشاورزی از سال 1390 شروع به فعالیت کرده و سال 1392 نیز موفق به کسب رتبه علمی پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شده است. این نشریه در پایگاه‌هایISC, CABI, DOAJ, Google Scholar…   نمایه شده و در آخرین ارزیابی نشریات دانشگاه آزاد اسلامی در شهریور 98 رتبه A+ را کسب کرد.

این مسئول خاطرنشان کرد: نشریه Journal of Ornamental Plants -JOP  هم به‌صورت فصلنامه در زمینه موضوعی گیاهان زینتی  به زبان انگلیسی از سال 1390  تاکنون  منتشر می‌شود که سال 1392 موفق به کسب رتبه علمی پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شده‌ و در پایگاه‌هایISC, CABI, DOAJ, Google Scholar…   نمایه شده‌ دارای رتبه A+ را در آخرین ارزیابی نشریات علمی دانشگاه آزاد اسلامی را کسب کرده است.

 صیداوی Iranian Journal of Optimization IJO را از دیگر نشریات چاپ شده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت عنوان کرد و افزود: این نشریه در زمینه ریاضی به زبان انگلیسی است که به صورت دو فصلنامه فعالیت خود را از سال 1388 آغاز کرده و رتبه آن در آخرین ارزیابی نشریات علمی دانشگاه آزاد اسلامی A  بوده است.

وی با بیان اینکه نشریه مطالعات برنامه‌ریزی سکونتگاه‌های انسانی نیز به صورت فصلنامه به زبان فارسی در زمینه جغرافیا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت منتشر می‌شود، اظهار کرد: این نشریه از سال 1386 با عنوان چشم‌ا‌نداز جغرافیایی شروع به فعالیت کرد و سرانجام در سال 1395 توانست با تغییر عنوان به مطالعات برنامه‌ریزی سکونتگاه‌های انسانی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رتبه علمی پژوهشی را کسب کند،  این نشریه نیز رتبه A+ را در بین نشریات دانشگاه آزاد اسلامی کسب کرده است.

این استاد دانشگاه گفت: توانمندسازی سرمايه انسانی نشریه‌ای است که به زبان فارسی در زمینه مدیریت از سال 1396  فعالیت خود را آغاز کرده و به صورت فصلنامه تاکنون هفت شماره از آن منتشر شده است.

چاپ 618 مقاله توسط اعضای هیئت علمی

این مسئول در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت اظهار کرد: در نتیجه حمایت‌ها در سه سال اخیر اعضای هیئت علمی این واحد دانشگاهی مجموعاً موفق به چاپ 618 مقاله شده‌اند که از این میان 270 مقاله مربوط به نشریات معتبر داخلی و 348 مقاله در نشریات خارجی انتشار یافته است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت با بیان اینکه تعداد 13 نفر از اعضای هیئت علمی واحد به عنوان پژوهشگر برتر و استاد نمونه استانی و کشوری انتخاب شده‌اند، بیان کرد: تعداد تألیفات، تصنیف یا ترجمه کتاب و کتاب برگزیده و چاپ‌شده در سه سال اخیر به 31 عدد رسیده و اعضای هیئت علمی این واحد دانشگاهی توانستند در سه سال اخیر تعداد هشت جایزه،  نشان علمی- پژوهشی در جشنواره‌ها و سایر مراجع معتبر را به خود اختصاص دهند.

فعالیت 35 آزمایشگاه و 22 کارگاه

صیداوی درباره زیرساخت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت اظهار کرد: این واحد دانشگاهی مجهز به 35 آزمایشگاه و 22 کارگاه و یک آزمایشگاه پیشرفته همکار استاندارد است.

وی درباره طرح‌های برون و درون‌دانشگاهی بیان کرد: در بازه زمانی سه سال اخیر 20 طرح پژوهشی برون‌دانشگاهی تصویب، اجرا و خاتمه یافته است که دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت توانست از طریق طرح‌های برون دانشگاهی، اعتباری قابل توجهی را جذب کند. فقط در دو سال 98-97، تعداد 21 کارگاه با هدف رفع نیازهای کاربران طراحی و اجرا شده و در سه سال اخیر 13 تفاهم‌نامه در راستای افزایش مشارکت‌های پژوهشی و فناوری با سایر سازمان‌ها منعقد شده است.

انتهای پیام/4117/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت واحد دانشگاهی رتبه علمی پژوهشی تحقیقات و فناوری جذب سرمایه گذار صورت فصلنامه زبان انگلیسی سه سال اخیر برون دانشگاهی وزارت علوم اعضای هیئت نمایه شده طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۶۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحول بی‌واسطه با مردم

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، در ابتدای این برنامه، دلاوری؛ مجری برنامه مسئله مهاجرت نخبگان از کشور را مطرح می‌کند و از دکتر محمدعلی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی علت این مسئله شایع را جویا می‌شود که دکتر طهرانچی در پاسخ به این سوال می‌گوید: وقتی که دانشجویان برای دریافت مدرک دانشگاهی به ما مراجعه می‌کنند کم و بیش در جریان آمار مهاجرت‌ها چه در رشته‌های پزشکی و چه در رشته‌های غیرپزشکی قرار میگیریم.

بیشتر بخوانید: دانشگاه آزاد با نوآوری و خلاقیت برای ماندن علم و هنر در این سرزمین تلاش می‌ کند

دکتر طهرانچی با بیان اینکه امید به آینده مهمترین نقطه ای است که هر فردی برای خود ترسیم میکند، ادامه داد: بچه‌های ما مشکل امروز ندارند، مشکل بچه‌های ما مشکل فردا است. حقیقت این است که ما توقعاتی را به وجود آورده‌ایم که بچه‌های ما از سر کلاس درس به آینده روشن فکر می‌کنند اما این آینده پشتوانه‌ای ندارد. ما باید دانشگاه امیدآفرین تولید کنیم.

دکتر طهرانچی در پاسخ به این سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر تولید دانشگاه امیدآفرین موفق بوده است؟ هم گفت: معتقدم ما در دانشگاه آزاد اسلامی ریل گذاری این مسیر را به خوبی انجام داده‌ایم.

اما در بخش بعدی دوربین برنامه بی‌واسطه به شهر مجلسی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد مجلسی میرود. دکتر طهرانچی در خصوص این واحد به مجری برنامه توضیح می‌دهد: واحد مجلسی یکی از بهترین واحدهای آموزشی بود اما به مرور تعداد دانشجویان این واحد کم شد به گونه ای که وقتی ۵ سال پیش من به دانشگاه آزاد آمدم این واحد جزو واحدهای زیان ده بود بنابراین ریل دانشگاه را عوض و این واحد به سایت فناوری تبدیل شد.

تجلی گام دوم دانشگاه در واحد مجلسی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: امروز در دانشگاه گام دوم قدم می‌زنیم که نسل فناوری از نسل آموزش جدا شده است. دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان امسال ۲ ماه از حقوق را میتواند تأمین کند.

ثبت ۶۰ نوع بذر هیبریدی در دانشگاه آزاد اصفهان

اما در بخش بعدی، دوربین برنامه بی واسطه به معرفی شرکت دانش بنیان «نگین بذر دانش» واحد مجلسی می‌پردازد. مریم گل آبادی سهامدار و رئیس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان نگین بذر دانش از ثبت ۳۶ نوع بذر هیبریدی خبر می‌دهد و می‌گوید: امسال ۲۴ رقم دیگر نیز به ثبت خواهد رسید.

دکتر طهرانچی در تکمیل صحبت‌های گل‌آبادی خاطرنشان کرد: در گذشته کشاورز بذر را از محصول خود میگرفت اما امروز محصولاتی چون گوجه، خیار، فلفل دلمه و...بذر نمی‌دهند و عقیم هستند بنابراین کشاورزان نیازمند این هستند که بذر را بخرند. این بذر از ترکیه، اسپانیا و خارج از کشور می‌آمد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: واقعیت این است که دانشگاه مدرن و نسل جدید همین دانشگاه است و نه ساختمانهایش! یک اندیشمند اروپایی می‌گوید دانشگاه های جهان اگر به همین شیوه پیش بروند به موزه تبدیل می‌شوند و هوش مصنوعی از ما بهتر تولید می‌کند.

دانشگاه، آزمایشگاه فناوری است

دکتر طهرانچی ادامه داد: اینجا آزمایشگاه فناوری است. زندگی علمی گسترش پیدا کرده و فناوری و نوآوری زنجیره‌ای شده است که دانشگاه باید این امتداد را داشته باشد. اینجا گوجه و خیار انبوه تولید نمی‌شود بلکه بحث بذر و بوته های بذری است که سرمایه ملی کشور است.

اما در ادامه دلاوری مجری برنامه از گل آبادی رئیس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان نگین بذر دانش سوال میکند که این شرکت چند درصد یا چه بخشی از بذر ایران را تامین می‌کند؟ که گل آبادی توضیح می‌دهد: پیش بینی ما این است که امسال بتوانیم بین ۵ تا ۷ درصد بذر مورد نیاز کشور را تامین کنیم اما چشم انداز ما تا تامین ۳۰ درصدی برای ۵ سال آینده است.

گل آبادی تصریح کرد: قیمت تمام شده ما نصف قیمت جهانی است به علاوه اینکه محصول تولیدی ما با آب و هوای کشور خودمان سازگار است.

دکتر طهرانچی در ادامه می‌افزاید: سلامت غذایی و امنیت غذایی دو بحث جدا از یکدیگر هستند در واقع استقلال سیاسی، استقلال غذایی می‌خواهد و اگر لاین مرغ، گوجه و...نبود از ابزار تحریم مردم را محروم میکردند.

مدل دانشگاه تبدیل دانش به فناوری است

اما پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان که در ادامه این گفت و گو وارد برنامه می‌شود، تصریح میکند: تبدیل دانش به فناوری یکی از محورهای اصلی و روال این دانشگاه است.

ادامه دارد

نرگس موذنیان کد خبر: 1228631 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • تحول بی‌واسطه با مردم
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل لو رفت!
  • اجرا ۲۰ هزار میلیارد تومان پروژه در سازمان ملی مسکن
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت
  • مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) گامی به سوی یکپارچگی در معماری
  • سومین کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برگزار می‌شود
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده
  • آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان
  • قشم به عنوان منطقه آزاد برتر در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری انتخاب شد
  • آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در تابستان/ تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان خواهد یافت